بررسی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه های غیرالكلی گازدار

بررسی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه های غیرالكلی گازدار

دریافت

بررسی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه های غیرالكلی گازدار دسته: صنایع غذایی بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 83 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 118 نوشیدنی‌های غیرالكلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر تقسیم‌بندی می‌كنند آبهای آشامیدنی آبهای درمانی شیر بعنوان نوشابه‌های گازدار از مواد مصنوعی و نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی كه نوع اخیر رایج‌ترین نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی می‌باشد این نوشابه ها از عصاره‌ها و اسانس‌های طبیعی گیاهی، به همراه فاكتورهای دیگر ساخت نوشابه تهیه می‌گردند نوشاب قیمت فایل فقط 24,200 تومان فهرست مطالب عنوان                                                                                     صفحه خلاصه‌ای از گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار به جای نوشابه‌های غیر الكلی گازدار………………………………… 1 1- مقدمه ……………………………. 8 2- كلیاتی در مورد نوشابه‌های گازدار ……..  10 3- گیاهان داروئی ……………………..  34 4- بررسی گیاهان تیره نعناع …………….  46 5- بررسی گیاهان تیره جعفری …………….  66 6- تیره پروانه‌داران …………………..  74 7- بررسی مهمترین گلهای دارویی ………….  76 8- بررسی عرقیات گیاهان دارویی ایران …….  87 9- بررسی اسانسها ……………………..  101 10- استفاده از گیاهان در تهیه نوشابه ……  110 11- نمودار فرآیند تولید نوشابه …………  111 12- نمودار فرآیند تولید عرقیات سنتی …….  112 13- ویژگیهای میكروبیولوژی عرقیات سنتی …..  113 14- جدول مشخصات ماشین‌آلات مورد نیاز تولید عرقیات     114 15- منابع ……………………………  115 كلیاتی در مورد نوشابه‌های غیرالكلی گازدار: مواد تشكیل دهندة نوشابه‌های غیرالكلی گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شكر، گازكربنیك، اسانس‌ها، مواد پایداركننده،‌ رنگهای مجاز خوراكی و اسیدهای خوراكی. نوشیدنی‌های غیرالكلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر تقسیم‌بندی می‌كنند: آبهای آشامیدنی- آبهای درمانی- شیر بعنوان نوشابه‌های گازدار از مواد مصنوعی و نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی كه نوع اخیر رایج‌ترین نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی می‌باشد. این نوشابه ها از عصاره‌ها و اسانس‌های طبیعی گیاهی، به همراه فاكتورهای دیگر ساخت نوشابه تهیه می‌گردند. نوشابه‌هائی كه از اسانس‌های طبیعی تهیه می‌شوند از نطر كمی، مقدار قابل توجهی هستند. اسانس‌های طبیعی مواد استخراجی از میوه‌ها و یا گیاهان رایحه‌دار مانند دارچین، زنجبیل و غیره می‌باشند. عصاره را از میوه‌های رسیده سالم و توسط روشهای مكانیكی تهیه می‌كنند و یا از گیاهان خشك و پودر شده توسط حلال استخراج می‌نمایند. آب مورد نیاز در صنعت نوشابه‌سازی، پس از انجام عملیاتی بر روی آب آشامیدنی شهر مورد مصرف قرار می‌گیرد. این آب باید بدون رنگ، شفاف، بدون بو و عاری از میكروارگانیزمها بوده و سختی آن بیش از ppm 300 نباشد. در صنعت نوشابه‌سازی از مواد شیرین كننده مانند شكر، قند انورت دكستروز،‌‏ فروكتوز، شكر مایع و در بعضی موارد از مواد شیرین كننده مصنوعی استفاده می‌شود. در كشور ما استفاده از مواد شیرین كنندة مصنوعی مجاز نمی‌باشد. شكر مایع و سیروپ گلوكز با تكامل روش صنعتی هیدرولیز نشاسته اهمیت اقتصادی زیادی پیدا كرده‌اند. قند انورت نیز نوعی شربت شكر می‌باشد كه در اثر حرارت دادن ساكارز در حضور اسیدها و یا آنزیم‌ها و تبدیل به گلوكز و فروكتوز تهیه می‌گردد. از شیرین‌كننده هایی كه دارای 42 درصد فروكتوز و 51 درصد دكستروز می‌باشند نیز در صنعت نوشابه‌سازی استفاده می‌شود این مایع قندی در مقابل تخمیر میكروبی دارای مقاومت و قدرت بیشتری نسبت به سایر شیرین كننده‌ها در طول نگهداری و انبارداری  می‌باشد. از مهمترین مواد شیرین كننده مصنوعی ساخارین، سیكلامات. گلوسین و چندین مادة ‌دیگر هستند. شیرینی سیكلامات 60-40 مرتبه بیشر از ساكارز می‌باشد ولی مصرف آن در سالهای 1970-1969 ممنوع شد. جهت پایداركنندگی نوشابه از اسیدهای خوراكی مانند اسیدتارتاریك،‌  سیتریك، لاكتیك، مالیك و فسفریك استفاده می‌‌شود. نوشابه‌هایی دارای بهترین ترشی هستند كه اسیدیته آنها معادل 2-1 گرم اسید تارتریك در یك لیتر آب مقطر باشد. غلظت گاز كربنیك نیز در طعم‌ ترشی نوشابه موثراست. رنگها بر اساس منشاء آنها به دو دسته رنگهای طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. رنگهای طبیعی دارای سه منشاء اصلی معدنی (اكسید فریك)، گیاهی (كارامل) و حیوانی(كارمین) می‌باشند. كارامل را بعنوان امولسیون كننده نیز میتوان مصرف نمود. اسانسهای معطر مانند میخك،‌ زنجبیل، دارچین، نعناع و دیگر مواد در نوشابه ممكن است معلق باشند. خاصیت امولسیون كندگی كارامل موجب می‌شود كه فرآورده نوشیدنی بدون احتیاج به مواد امولسیون كننده دیگر از پایداری مناسبی برخوردار باشد. رنگهای مصنوعی در سه گروه آنیونی، كاتیونی و غیریونی تقسیم می‌شوند. در صرف مواد رنگی باید دقت شود كه در مقابل اسیدی مقاوم بوده، تیرگی و  اثر طعمی نداشته باشد. امروزه در نوشابه‌سازی از اسانسها و سایر مواد طعم دهنده بطور وسیعی استفاده می‌شود. در لیمونادها اسانسهایی با طعم انواع توتها،‌ گیاهان معطر،‌ زنجبیل و كنین و برای نوشابه‌های با عصارة كولا مواد رایحه‌دار مانند زنجبیل،‌ بهار نارنج،‌ هل و غیر استفاده می‌شود. نگهداری و محافظت فرآورده‌های غذائی خصوصا نوشابه‌ها بدلیل قابلیت تخریب آن ضروری می‌باشد. در نوشابه‌ها تغییر رنگ، ویسكوزیته و رشد میكروارگانیزمها به مرور زمان صورت میگیرد. لذا در نوشابه‌های غیرالكلی گازدار از تركیبات اسید بنزوئیك، اسید فسفریك بعنوان نگهدارنده استفاده می‌شود. جهت تهیة ‌امولسیون‌های مواد خوراكی از جمله نوشابه از امولسیونهای گوناگون مانند استرا اسید چرب با پلی گلیسیرین‌ها،‌ منوگلیسیریدها،‌ دی‌گلیسیریدها و فسفاتیدها استفاده می‌شود. همه اینها براساس ساختمان هتروپلار دارای وجه مشترك در داشتن گروه‌های هیدروفیل و لیپوفیل می‌باشند. مواد مؤثر كولا عبارتند از: كافئین و تئوبرومین. ماده موثر كولا محرك سیستم اعصاب می‌باشد. تكنولوژی، تهیه و ساخت نوشابه‌های غیرالكلی گازدار شامل مراحل زیر می‌باشد:‌  الف- مخلوط كردن اجزاء تشكیل دهنده نوشابه ب- افرودن آب گاز دارد ج- شستن و استریل شیشه‌ها د- بسته‌بندی كردن هـ- سیستم كنترل در مرحلة مخلوط كردن اجزاء، شربت شكر با غظت معین در دمای 75 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه پاستوریزه می‌شود. به این شربت عصارة اصلی، اسیدهای خوراكی، مواد رنگی، اسانس‌ها و مواد محافظت‌كننده اضافه می‌شود. آب تصفیه شده پس از سرد شدن به قسمت كربوناتور هدایت می‌گردد كربنه كردن موجب گاز دار شدن و در نتیجه مطبوع و دلچسبت شدن نوشابه می‌گردد. بطریها قبل از اینكه پر شوند باید تمیز و بهداشتی شوند. برای این منظور داخل و خارج بطری‌های نوشابه با محلول قلیایی و آب داغ شسته و سپس آب كشیده می‌شوند. و پس از پر شدن و دربندی، برچسب زده می‌شوند در انتها بطری‌های نوشابه بازرسی و كنترل كیفی می‌گردند. تهیه گیاهان دارویی: بررسی گیاهان ایران اعم از دارویی و غیردارویی توسط گیاهشناسان ایرانی صورت گرفته است. نمونه‌هایی از این گیاهان در موزه‌های گیاهشناسی انگلستان و فرانسه نگهداری می‌شود. بطور كلی در ایران مناطق بسیار متفاوتی از لحاظ آب و هوا و از لحاظ رویش گیاهان وجود دارد. این مناطق به 4 بخش تقسیم می‌شوند كه عبارتند از: 1- منطقة‌ فلات مركزی 2- منطقة هیركانی 3- منطقه زاگرس 4- منطقه خلیج فارس این گیاهان بصورت وحشی و یا كشت داده شده وجود دارند. هر دسته از این گیاهان چه خود رو و چه كشت داده، دارای معایب و محاسنی هستند. از مهمترین معایب گیاهان خودرو، پراكنده بودن آنها در سطح وسیع می‌باشد. در هنگام جمع‌آوری گیاهان وحشی نیابد كلیه گیاهان خودروی یك ناحیه را جمع‌آوری كرد، تا موجبات تكثیر گیاهان مفید در یك ناحیه فراهم گردد. در جمع‌آوری باید دقت كرد تا اختلاط گیاهان با گونه‌های مجاور و نیز آلودگی با ضایعات میكروبی پیش نیاید. زمان جمع‌آوری و سن گیاه نیز دارای اهمیت می‌باشند. از محاسین گیاهان دارویی كشت شده، تكثیر در یك مساحت محدوده و سهولت دسترسی به آن می‌باشد. همچنین بالا بردن كیفیت و كمیت این گیاهان به راحتی امكان پذیر می‌باشد. جهت كشت و تكثیر گیاهان دارویی عالی و پست هر كدام روشهایی بكار می‌رود. كشت گیاهان عالی توسط دانه، پیاز، توبركول، ریزوم، قلمه‌زدن و پیوندزدن؛ كشت گیاهان پست بوسیله دستگاه زاینده و اسپروكوئیدی انجام می‌پذیرد. پس از جمع‌آوری،‌ عملیات خشك كردن روی گیاه انجام می‌گیرد. خشك كردن در هوای آزاد، جهت خشكانیدن گیاهانی كه حاوی اسانس می‌باشند، استفاده می‌شود. خشك كردن با حرارت مصنوعی در مورد گیاهانی كه نیاز به شرایط كنترل شده بیشتری دارند بكار می‌رود. از مزایای این روش سرعت توقف فعالیت آنزیمها می‌باشد. خشك كردن در درجه حرارتهای پایین، با انجماد مولكولهای آب و خشك كردن در خلاء انجام می‌گیرد. در مرحله بعد جدا كردن ناخالصی ها، به منظور عاری بودن گیاه از بیماریهای گیاهی و عدم اختلاط با گیاهان دیگر انجام می‌پذیرد. پس از اتمام مراحل فوق آسیاب كردن گیاه صورت می‌گیرد. از گیاه پودر شده عصاره و یا عرق تهیه می‌شود. بررسی‌های انجام شده توسط محققین نشان دادكه برخی گیاهان از نظر عطر، طعم و خواص بیولوژیكی جهت تهیه نوشابه مناسب می‌باشند. گیاهانی نظیر بادرنجبوبه، مرزه، پونه‌،‌ اسطوخودوس،‌ مرزنگوش كاكوتی،‌ آویشن از تیرة نعناع، زیرة سبر، زیره سیاه، شوید و گشنیز از تیرة جعفری، شیرین بیان از تیرة پروانه داران، از میان گلیهای داروئی، بهار نارنج و میخك مناسب می‌باشند. در ایران از گیاهان دارویی، جهت مصارف درمانی به صورت عرقیات با عصاره استفاده بعمل می‌آید مراكز تولید اسانس و عرقیات گیاهان دارویی در ایران: شیراز، میمندفارس، تبریز، كرمان،‌ كاشان و قمصر كاشان می‌باشد. جهت نگهداری عرقیات باید آنها را در شیشه‌های كاملاً پر و به دور از نور و حرارت نگهدرای نمود. سترون كردن دستگاه تقطیر قبل از عمل با بخار آب كمك شایانی به حفظ عرقیات می‌كند. عرقیات را از 3 لحاظ می‌توان طبقه‌بندی نمود: 1- تقسیم‌بندی از نظر طرز تهیه 2- تقسیم‌بندی از نظر بو 3- تقسیم‌بندی از نظر تعداد گیاهان بكار رفته عوامل فیزیكی شیمیائی و عوامل بیولوژیكی از جمله عواملی هستند كه باعث فساد عرقیات می‌گردند. جهت تعیین بازدهی عرقیات، درصد اسانس آنها محاسبه می‌گردد، در این میان مرزه با 1/0 درصد اسانس و زیره سیاه با 25/2 درصد اسانس به ترتیب كمترین و بیشترین بازدهی عرقیات را در میان گیاهان مورد بررسی دارند. جهت تهیة ‌اسانس از چهار روش استفاده می‌شود: 1- آب 2- آب و بخار 3- بخار مستقیم 4- استخراج توسط حلال یكی از روشهای تعیین تركیبات موجود د در اسانس، روش تین لایر كروماتوگرافی می‌باشد. در كروماتوگرام حاصله لكه‌هایی با Rf مختلف حاصل می‌گردد، كه با مقایسه با نمونه‌های استاندارد، تركیبات شناسایی می‌گردد. گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار با نوشابه‌های غیرالكلی گازدار 1-مقدمه در ابتدا لازم است بطور اختصار به بررسی وضعیت و موقعیت گذشته كنونی نوشابه‌سازی در ایران پرداخته شود. تهیه و تولید اقسام شربت و نوشابه از قدیم الایام در ایران متداول بوده و اكثراً بطور خانی و بتدریج در سطح تجارتی در كارخانه‌ها مرسوم گردیده است. این نوشیدنی‌ها غالباً از عصارة میوه ها همراه با شكر و عرقیات معطر ساخته دشه و سپس با اقتباس از كشورهای خارجی و وارد نمودن آن، بصورت یك صنعت وابسته درآمد. تاریخچة این صنعت و ابسته بطور مشروح در گزارش وزرات صنایع و معادن ایران صنایع آشامیدنی و دخانیات ایران 1357 انتشار یافته است. خلاصة این گزارش بشرح زیر است: در سالهای پس از جنگ جهانی، ساخت نوعی لیموناد و نوشابة دیگری بنام سینالكو در كارگاههای كوچ متداول گردید ولی این تولیدات به روش بهداشتی و در سطح كارخانه‌ای انجام نمی‌گرفت. متاسفانه تولید و رشد نوشابه‌های صنعتی در ایران از همان زمان ابتدا با وابسته بودن آن به كشورهای خارج،‌ شروع شده‌ است و به مرور سرمایه‌داران جهت بدست آوردن هر چه بیشتر سود اقدام به احداث و تاسیس كارخانة دیگری در این مورد می‌نمودند. تا حدی كه درحال حاضر اكثر قریب به اتفاق مردم ایران به مصرف این نوشابه‌های وارداتی عادت كرده‌اند و احتمالاً كمبود آن در بعضی موارد باعث ناراحتی آنها می‌شود. مصرف نوشیدینهای غیر الكلی بطور سنتی و در قدیم الایام متداول بوده و بین فرهنگ هر منطقه روابط خاصی داشته است. این نوشیدنیها بصورت شربت و عرقیات متناسب با میوه‌‌ها و گیاهان  بومی هر منطقه بطور سنتی متداول بوده است. پیدایش صنعت نوشابه‌‌سازی نه تنها منجر به كاهش تولید نوشیدنی‌ها و عرقیات گردید، بلكه وابستگی كشور را از نظر ورود عصاره به خارج تشدید نمود. بعلاوه مقدار زیادی ارز از این بابت از كشور خارج می‌شود. بهرحال در این مقطع از زمان كه سرمایه‌ هنگفتی در این زمینه سرمایه‌گذاری شده است و ضمناً تعداد زیادی كارگر در این صنعت مشغول به كار می‌باشند، می‌توان این صنعت را در جهت تهیة‌ نوشابه‌‌هایی كه امكان تهیة مواد اولیة آن در كشور موجود است سوق داد. بدون تردید، تهیه و تولید نوشابه و نوشابه‌سازی با استفاده از مواد موجود خصوصاً گیاهان دارویی موجب توسعة صنایع كوچك و رشد و تقویت اقتصاد ملی می‌گردد. در این زمینه استفاده از نیروهای انسانی در بخش كشاورزی و صنعتی موجب اشتغال بكار بسیاری از هم میهنان و استفاده از منابع طبیعی كشور می‌گردد. در ادامة تحقیات وبررسی در مورد مواد مختلف جهت عصارة اصلی نوشابه شرایط زیر بعنوان اصلی‌ترین عوامل مورد نظر قرار گرفت: 1- این ماده سمی نباشد. 2- این ماده به میزان زیاد در كشور باشد یا امكان كشت آن در سطح وسیع وجود داشته باشد. 3- تا حد امكان این ماده برای مردم ناآشنا نباشد. 4- این ماده ارزان قیمت باشد. 5- این ماده جهت ساخت نوشابه تكنولوژی پیچیده‌ای نداشته باشد. 2- كلیاتی در مورد نوشابه‌های گازدار تاریخچه: درقرن 16 میلادی بررس و تحقیق در مورد از چشمه‌های آب معدنی و كوشش برای تولید آبهای معدنی بطور مصنوعی توسعة‌ وسیعی پیدا كرد. در سال 1772 فردی انگلیسی بنام Joseph priesly اولین مقاله خود را تحت عنوان «چگونه آب را با گاز مخلوط كنیم» انتشار دارد، ولی پیشرفت زیادی در این مورد نكرد سرانجام در سالهای 1809 –1807 برای اولین بار بنگاههای تولید و فروش آبهای معدنی (آب سودا) مصنوعی در امریكا تاسیس گردید. در ادامة پیشرفت و ترقی این صنعت در سال 1818 فردی آلمانی به نام «دكتر فریدریش آدلف» كه دارای موسسات تولید آب معنی بود، با استفاده از شربت میوة خالص و آب حاوی گازكربنیك نوعی نوشابة گازدار تهیه كرد و آنرا لیموناد نامید. مواد مصرفی در تهیة نوشابه‌های غیرالكلی گازدار: بشر از آغاز آفرینش خود برای رفع تشنگی و تامین نیاز حیاتی از آب استفاده میكرده است و برای قرنها،‌‌ آب تنها شكل نوشیدنی بوده است. پس از آن در اثر پیشرفت و تكامل جوامع بشری،‌ سایر نوشیدنیها كه عمدتاً منشاء گیاهی داشتند، بوجود آمدند. امروزه در اثر پیشرفت صنایع غذایی خصوصاً نوشابه‌سازی انواع و اقسام نوشیدنیها تهیه و تولید می‌گردند. نوشابه‌های غیرالكلی گازدار: مواد تشكیل دهندة نوشابه‌های غیرالكلی گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شكر، گاز كربنیك، اسانس‌ها، مواد پایدار كننده و احیاناً رنگهای مجاز خوراكی كه بر حسب نوشابه متفاوت است. علاوه بر موادی كه در بالا ذكر شد، اسیدهای خوراكی مانند اسیدسیتریك، اسیدفسفریك، اسیدمالیك و گاهی اسیدیتارتاریك و سیترات سدیم در بعضی نوشابه‌‌ها بكار می‌رود. گاهی اوقات در بعضی از نوشابه‌ها از مواد تامپون، امولسیون كننده، روغنهای نباتی برای حالت ابری بخشیدن نوشابه، مواد كف زای خوراكی، كنین و مواد ضد كف نیز استفاده می‌كنند. بدیهی است كلیة مواد فوق در یك نوع نوشابه مصرف نمی‌شود. تقسیم بندی آشامیدنی‌ها بر اساس مواد اولیه و سایر مواد مصرفی آبهای آشامیدنی: آب یكی از انواع نوشیدنیها محسوب می‌شود كه اكثراً رایج‌ترین شكل نوشیدنی می‌‌باشد. آبـهای مدنی صنعتی و آبهای معدنی طبیعی نیز جـزء آبـهای آشامیدنی محسوب می‌شوند. آبهای درمانی: بیشتر منظور چشمه‌های آبگرم و معدنی است، معمولاً بدلیل املاح فراوان دارای اهمیت زیادی در درمان بیماریهای مختلف می‌باشند. گاهی  در صورت تجویز پزشك آب چشمه‌‌های فوق مورد استفادة خوراكی نیز قرر می‌گیرد. شیر بعنوان نوشابه (Milk drinks): نوشیدنیهای دیگری كه از زمانهای قدیم مورد استفاده قرار میگرفته مایعاتی با منشاء شیر بوده است. این نوشیدنیها مخلوطی از شیر كامل، شیر چرخ شده یا شیر چربی گرفته می‌باشند كه در حقیقتت بصورت شیر مخلوط با افزودنی‌های ته نشین شونده مانند كاكائو، شكلات و غیره و یا با افزودنی‌های غیر ته نشین شونده مانند آب میوه تهیه می‌شوند. علاوه بر این نوشابه‌های گازدار  تولید از شیر كه در اثر تخمیر طبیعی و یا آمیختن با گاز كربنیك می‌باشند، بسیار رایج هستند. این نوشابه‌ها از شیر ترش و یا  ماست تهیه می‌شوند (دوغ). در كشورهای آنگلوساكس مصرف این نوشابه‌ها “Flavored milks” ، Fruit Flavored milks فراوان و متداول است. نوشابه‌های گازدار از موادمصنوعی: همانطور كه قبلاً اشاره شد نوشابه‌های صنعتی بسته به منابع اولیه دارای انواع مختلفی هستند. در تهیة‌ این نوع نوشابه‌ها از اسانسهای مصنوعی و مواد رنگی استفاده می‌شود. مصرف، اسانسهای مصنوعی، مصنوعی، تماماً یا قسمتی از آن معمولاًبه منظور طعم‌دهندگی بهتر می‌باشد همچنن از اسیدهای خوراكی نیز به این منظور استفاده می‌كنند. نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی:‌ رایج‌ترین شكل نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی، نوشابه‌هایی هستند كه از عصاره‌ها و اسانسهای طبیعی گیاهی با شكر خالص و یا شكر مایع و همچنین اسیدهای خوراكی با آبهای گازدار و یا آبهای آشامیدنی دیگر ساخته می‌شوند و عملاً غیرالكلی می‌باشند. برای ساخت نوشابه‌ عصارة میوه را توسط شكر بصورت سیروپ میوه مقاوم كرده و یا آب میوه غلیظ و كنسرو شده (آنزیمهای آن غیر فعال شده) را با عمل تبخیر (به ندرت هم با روش یخ زدن) به  تا  حجم اولیه میرسانند. چون كارخانجات نوشابه‌سازی باید در تمام سال از ذخایر عصاره‌های نوشابه‌ بتوانند استفاده كنند (به علت فصلی بودن برداشت محصول و هزینة زیاد تهیة عصاره) معمولاً برای كنسرو كردن به آنها اسید فریك (حداكثر 25/0 درصد) اسید بنزوئیك (5/1 درصد) یا استرهای آن اضافه می‌كنند. آب میوه و كنسانتره‌های آن (غلیظ شده) در مقابل اسانس‌های مصرفی (لیمونادها) دارای محاسن زیر می‌باشند: 1- غنی از ویتامین‌ها و سایر مواد مهم از نظر تغذیه‌ای هستند. 2- حاوی رنگهای طبیعی هستند. نوشابه‌هایی كه از اسانس‌های طبیعی تهیه می‌شوند نیز از نظر كمی، مقدار قابل توجهی هستند. اسانس‌های طبیعی مواد استخراجی (Extract) از میوه‌ها مانند مركبات و یا قسمتی از گیاهان رایحه‌دار مانند زنجبیل، دارچین و غیره می‌باشند. این اكتسراكت را توسط تقطیر Destilation،‌ پركولاسیون perculation و یا دیژسیون Digestion با حلالهای اختصاصی تهیه می‌كنند. الف) عصاره‌ها: عصاره را از میوه‌های رسیده و تازه توسط روش مكانیكی تهیه می‌كنند با عصارة غلیظ شده یا همان عصارة اولیه نوشابه ساخته می‌شود. از میوه‌های تازه پرس شده عصاره‌ای بدست می‌آید كه امكان نگهداری آن خیلی كمتر از خود میوه‌ای است كه عصاره را از آن تهیه كرده‌اند. در این عصاره مواد خیلی سریع تغییر حالت داده و در نتیجه موادی مانند الكل و اسیدلاكتیك در اثر  وجود قندها و اسیدهای موجود ( اسید مالیك ) و فعالیت‌های تخمیری و باكتریولوژیكی ایجاد می‌شود. از این نظر وظیفة تصفیة عصاره‌ها (كه امروزه برای آن دیگر مشكلی وجود ندارد) این است كه از اثرات مضر و میكروارگانیزمها (مخمرها، قارچها، كپك‌ها ، باكتریها) جلوگیری كند. بطوریكه بلافاصله پس از تهیة‌ عصاره این كار به دقت انجام می‌گیرد، زیرا ممكن است عصاره تازه دارای مقدار زیادی از میكرو ارگانیزمهای نامبرده باشد. اكثر عصاره‌های در اثر اكسیداسیون آنزیمی سریعاً تغییر رنگ داده و طعم خود را از دست می‌دهند. از این روی از نظر شیمی تكنولوژی، دقت در جلوگیری از اكسیداسیون واكنشهای تغییر رنگ غیرآنزیمی (واكنش میلارد) و نیز واكنش با یون‌های فلزات مانند آهن،‌ مس و غیره ضروری بنظر میرسد.  قیمت فایل فقط 24,200 تومان برچسب ها : عرقیات سنتی , نوشابه‌ , گیاهان داروئی , استفاده از گیاهان در تهیه نوشابه , نمودار فرآیند تولید نوشابه , نمودار فرآیند تولید عرقیات سنتی , ویژگیهای میكروبیولوژی عرقیات سنتی , بررسی گیاهان تیره جعفری

  • گزارش کارآموزی در جهاد کشاورزی

    گزارش کارآموزی در جهاد کشاورزی دریافت گزارش کارآموزی در جهاد کشاورزی گزارش کارآموزی در جهاد کشاورزی دسته بندی کارآموزی بازدید ها 176 فرمت فایل doc حجم فایل 78 کیلو بایت تعداد صفحات فایل 70 16,500 تومان گزارش کارآموزی در جهاد…

  • مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی

    مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی دریافت مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی از کتاب های آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی ویژه کنکور با فرمت پی دی اف می باشد که…

  • جوانان و اوقات فراغت مجازی

    جوانان و اوقات فراغت مجازی دریافت جوانان و اوقات فراغت مجازی دسته: علوم اجتماعی بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 363 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 26 اینترنت عرصة مهمی را برای تحقیقات اجتماعی و آزمودن نظریه‌های مربوط به اشاعة…

  • پروپوزال شناسایی وب سایت فیشینگ در بانکداری الکترونیکی با منطق فازی

    پروپوزال شناسایی وب سایت فیشینگ در بانکداری الکترونیکی با منطق فازی دریافت پروپوزال شناسایی وب سایت فیشینگ در بانکداری الکترونیکی با منطق فازی دسته: کامپیوتر و IT بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 84 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 8…

  • آموزش لغات تافل و آزمون قسمت 2

    آموزش لغات تافل و آزمون قسمت 2 دریافت آموزش لغات تافل و آزمون قسمت 2 دسته: زبان های خارجی بازدید: 1 بارفرمت فایل: docx حجم فایل: 7 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 3 لغات بسیار پرکاربرد تافل به همراه فایل آزمونقسمت…

  • پاورپوینت استراتژی مالی مناسب برای مدیریت ریسك كل هنگام بروز ركود مالی

    پاورپوینت استراتژی مالی مناسب برای مدیریت ریسك كل هنگام بروز ركود مالی دریافت پاورپوینت استراتژی مالی مناسب برای مدیریت ریسك كل هنگام بروز ركود مالی دانلود پاورپوینت ارائه کلاسی با عنوان استراتژی مالی مناسب برای مدیریت ریسك كل هنگام بروز…

  • آنچه از جوشکاری باید بدانیم

    آنچه از جوشکاری باید بدانیم دریافت آنچه از جوشکاری باید بدانیم دسته: عمران بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 48 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 38 انواع جوشكاری جوشكاری با قوس الکتریکی یکی از متداول ترین روشهای اتصال قطعات کار…

  • سال و ماه

    سال و ماه دریافت سال و ماه برنامه ای است که با وارد کردن نام فصل ماه های آن فصل را نشان می دهد مثلا بار فروردیناردیبهشت خرداد دسته بندی سی شارپ | # C بازدید ها 247 فرمت فایل…

  • مبانی نظری وپیشینه تحقیق مهارت‌های موردنیاز یادگیرنده الکترونیکی

    مبانی نظری وپیشینه تحقیق مهارت‌های موردنیاز یادگیرنده الکترونیکی دریافت مبانی نظری وپیشینه تحقیق مهارت‌های موردنیاز یادگیرنده الکترونیکی مبانی نظری وپیشینه تحقیق مهارت‌های موردنیاز یادگیرنده الکترونیکی دسته بندی مدیریت بازدید ها 105 فرمت فایل doc حجم فایل 49 کیلو بایت تعداد…

  • تحقیق طرح کارآفرینی بازیافت فیلترهای روغنی خودرو

    تحقیق طرح کارآفرینی بازیافت فیلترهای روغنی خودرو دریافت تحقیق طرح کارآفرینی بازیافت فیلترهای روغنی خودرو تحقیق طرح کارآفرینی بازیافت فیلترهای روغنی خودرو در 39 صفحه ورد قابل ویرایش(جداول pdf) دسته بندی طرح های توجیهی و کارآفرینی بازدید ها 19 فرمت…

  • کتاب فروزان از صفحه 307 تا316

    کتاب فروزان از صفحه 307 تا316 دریافت کتاب فروزان از صفحه 307 تا316 به همراه کتاب و اسلاید ارایه با استفاده از قضیه ی باقیمانده ی چینی با این سه معادله، اِوا می تواند معادله ی شکل P3 C پیدا…

  • مبانی نظری مهارتهای مقابله ای

    مبانی نظری مهارتهای مقابله ای دریافت مبانی نظری مهارتهای مقابله ای دسته: علوم انسانی بازدید: 1 بارفرمت فایل: docx حجم فایل: 45 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 30 مبانی نظری مهارتهای مقابله ای قیمت فایل فقط 29,700 تومان مبانی نظری مهارتهای…

  • مبانی نظری و پیشینه اضطراب امتحان

    مبانی نظری و پیشینه اضطراب امتحان دریافت مبانی نظری و پیشینه اضطراب امتحان دسته: روانشناسی و علوم تربیتی بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 76 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 41 مبانی نظری و پیشینه اضطراب امتحان قیمت فایل فقط…

  • تحقیق بررسی عایق های صوتی و حرارتی

    تحقیق بررسی عایق های صوتی و حرارتی دریافت تحقیق بررسی عایق های صوتی و حرارتی دسته: فنی و مهندسی بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 11 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 17 تحقیق بررسی عایق های صوتی و حرارتی در…

  • دانلود تحقیق سبک معماری در دوره رنسانس در اروپا

    دانلود تحقیق سبک معماری در دوره رنسانس در اروپا دریافت دانلود تحقیق سبک معماری در دوره رنسانس در اروپا دسته: معماری بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 24 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 34 سبک معماری دوره رنسانس معماری اروپا…

  • خلاصه درس مبانی سازمان و مدیریت

    خلاصه درس مبانی سازمان و مدیریت دریافت خلاصه درس مبانی سازمان و مدیریت دسته: مدیریت بازدید: 1 بارفرمت فایل: pdf حجم فایل: 30035 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 357 این فایل خلاصه درس مبانی سازمان و مدیریت طاهره فیضی می باشد،مورد…

  • آمار معاملات و متغیرهای حسابداری شرکت کیمی دارو در سال 80

    آمار معاملات و متغیرهای حسابداری شرکت کیمی دارو در سال 80 دریافت آمار معاملات و متغیرهای حسابداری شرکت کیمی دارو در سال 80 این فایل شامل آمار معاملات روزانه شرکت کیمی دارو در سال 80 بوده و شامل بخشهای نوسان،…

  • پرسشنامه مدیریت تضاد پوتنام و ویلسون

    پرسشنامه مدیریت تضاد پوتنام و ویلسون دریافت پرسشنامه مدیریت تضاد پوتنام و ویلسون پرسشنامه مدیریت تضاد پوتنام و ویلسون دسته بندی علوم انسانی بازدید ها 98 فرمت فایل docx حجم فایل 11 کیلو بایت تعداد صفحات فایل 6 8,800 تومان…

  • پاورپوینت متدولوژی ساخت سیستم های اطلاعاتی

    پاورپوینت متدولوژی ساخت سیستم های اطلاعاتی دریافت پاورپوینت متدولوژی ساخت سیستم های اطلاعاتی دسته: کامپیوتر و IT بازدید: 1 بارفرمت فایل: ppt حجم فایل: 110 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 17 متدولوژی ساخت سیستم های اطلاعاتی قیمت فایل فقط 7,700 تومان…

  • دانلود تحقیق بسیار جامع در زمینه بند پایان

    دانلود تحقیق بسیار جامع در زمینه بند پایان دریافت دانلود تحقیق بسیار جامع در زمینه بند پایان دانلود تحقیق بسیار جامع در زمینه بند پایان دسته بندی زیست شناسی بازدید ها 121 فرمت فایل doc حجم فایل 3.875 مگا بایت…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع یادگیری

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع یادگیری دریافت مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع یادگیری دسته: روانشناسی و علوم تربیتی بازدید: 1 بارفرمت فایل: docx حجم فایل: 64 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 22 مبانی نظری و پیشینه تحقیق…

  • مبانی نظری و پیشینه رهبری معنوی و رضایت شغلی کارکنان

    مبانی نظری و پیشینه رهبری معنوی و رضایت شغلی کارکنان دریافت مبانی نظری و پیشینه رهبری معنوی و رضایت شغلی کارکنان دسته: مدیریت بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 134 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 53 مبانی نظری و پیشینه…

  • راهنمای انجام مطالعات خدمات جنبی

    راهنمای انجام مطالعات خدمات جنبی دریافت راهنمای انجام مطالعات خدمات جنبی راهنمای انجام مطالعات خدمات جنبی دسته بندی عمران و نقشه کشی بازدید ها 167 فرمت فایل zip حجم فایل 406 کیلو بایت تعداد صفحات فایل 66 14,300 تومان راهنمای…

  • شیپ فایل بخشهای شهرستان خمین

    شیپ فایل بخشهای شهرستان خمین دریافت شیپ فایل بخشهای شهرستان خمین دانلود نقشه بخشهای شهرستان خمین (واقع در استان مرکزی) در جدول توصیفی این شیپ فایل موارد زیر موجود استنام هر بخشنام قسمت مرکزی هر بخشمساحت و محیط هر بخش…

  • پرسشنامه سلامت سازمانی

    پرسشنامه سلامت سازمانی دریافت پرسشنامه سلامت سازمانی پرسشنامه سلامت سازمانی ارائه شده در کتاب سازمان سالم اثر گراهام لووز آورده شده است و دارای 25 سوال می باشد که پنج بعد سلامت سازمانی شامل 1 محیط کاری پر طراوات 2…

  • پاورپوینت ماشین تورینگ

    پاورپوینت ماشین تورینگ دریافت پاورپوینت ماشین تورینگ دسته: کامپیوتر و IT بازدید: 1 بارفرمت فایل: ppt حجم فایل: 286 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 16 ماشین تورینگ ابزار محاسبه ای ساده ای است که قصد دارند به توسعه و محدود کردن…

  • پاورپوینت مدل سازی بافت نرم جهت بررسی چگونگی ایجاد زخم بستر با استفاده از روش المان محدود

    پاورپوینت مدل سازی بافت نرم جهت بررسی چگونگی ایجاد زخم بستر با استفاده از روش المان محدود دریافت پاورپوینت مدل سازی بافت نرم جهت بررسی چگونگی ایجاد زخم بستر با استفاده از روش المان محدود دسته: پزشکی بازدید: 1 بارفرمت…

  • مقاله زمرد سبز: حسابداری و محاسبه کردن دولتی برای دارایی های به ارث رسیده: کاربردهای اقتصادی، اجتماعی

    مقاله زمرد سبز: حسابداری و محاسبه کردن دولتی برای دارایی های به ارث رسیده: کاربردهای اقتصادی، اجتماعی دریافت مقاله زمرد سبز: حسابداری و محاسبه کردن دولتی برای دارایی های به ارث رسیده: کاربردهای اقتصادی، اجتماعی مقاله زمرد سبز حسابداری و…

  • اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق

    اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق دریافت اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق دسته: تاریخ و ادبیات بازدید: 1 بارفرمت…

  • نقشه ی زمین شناسی شهرستان میناب

    نقشه ی زمین شناسی شهرستان میناب دریافت نقشه ی زمین شناسی شهرستان میناب شیپ فایل زمین شناسی شهرستان میناب این فایل در محیط نرم افزار GIS قابل نمایش و قابل ویرایش می باشد دسته بندی جغرافیا بازدید ها 162 فرمت…

  • آمار معاملات روزانه و محاسبه متغیرهای مالی شرکت شکر شاهرود در سال 83

    آمار معاملات روزانه و محاسبه متغیرهای مالی شرکت شکر شاهرود در سال 83 دریافت آمار معاملات روزانه و محاسبه متغیرهای مالی شرکت شکر شاهرود در سال 83 این فایل شامل آمار معاملات روزانه شرکت شکر شاهرود در سال 83 بوده…

  • کتاب زمین شناسی

    کتاب زمین شناسی دریافت کتاب زمین شناسی دسته: زمین شناسی بازدید: 1 بارفرمت فایل: zip حجم فایل: 3125 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 136 کتاب زمین شناسی قیمت فایل فقط 7,700 تومان کتاب زمین شناسی/سال سوم اموزش متوسطه/رشته علوم تجربی/136 صفحه/با…

  • پاورپوینت حوادث ناشی از کار در 60 اسلاید به طور کامل و جامع همراه با شکل و تصاویر و فلوچارت و جداول مربوطه

    پاورپوینت حوادث ناشی از کار در 60 اسلاید به طور کامل و جامع همراه با شکل و تصاویر و فلوچارت و جداول مربوطه دریافت پاورپوینت حوادث ناشی از کار در 60 اسلاید به طور کامل و جامع همراه با شکل…

  • اینفوگرافیک 16 جاذبه منحصر به فرد در ایران

    اینفوگرافیک 16 جاذبه منحصر به فرد در ایران دریافت اینفوگرافیک 16 جاذبه منحصر به فرد در ایران دسته: وکتور بازدید: 1 بارفرمت فایل: zip حجم فایل: 344 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 1 اینفوگرافیک 16 جاذبه منحصر به فرد در ایران…

  • پاورپوینت مدیریت علف های هرز بقولات (حبوبات) همراه با تصاویر آموزشی

    پاورپوینت مدیریت علف های هرز بقولات (حبوبات) همراه با تصاویر آموزشی دریافت پاورپوینت مدیریت علف های هرز بقولات (حبوبات) همراه با تصاویر آموزشی Fabalesراسته؛ دارای 4 خانواده بوده که دو خانواده مهم در این راسته خانواده های هستندfabaceae و poligonaceae…